čtvrtek 6. února 2014

Trapas ve Vídni ...


Bude to rok, co jsem točil video: "Trapas ve Vídni". Vlastně to byl jednodenní výlet, když jsem jel z Bratislavy, a měl jsem už vše potřebné natočené. Vídeň je úžasné město, ale byla mi hrozná zima. Na rozdíl od Bratislavy, ve Vídni bylo větrno, a já se modlil, abychom už dotočili a mohl jsem se vrátit na hotel.


Kde jsou ty časy, kdy jsem dokázal takhle vypadat, jako plastová panenka. Nu co. Mimochodem každá země má svoje tradiční jídla, a podle toho se například upravují jídelníčky i McDonald´s. Ve Vídni nabízí tzv. McNoodles. Čínské nudle. Chuť velmi podobná té, kterou si představíme v našich končinách pod tímto jménem. 
Krátce po natáčení, asi okolo 6-7 večer, se mi udělalo od žaludku strašně zle, a bohužel jsem nemohl s dalšími strávit čas po Vídeňských gay barech. Je jich tam asi 100. Bez legrace. Pár jich je se sado-maso zaměřením, a musím říct, že mě lákalo se někdy podívat na takové bary. 
Nacpal jsem do sebe plato ibalginu, lehnul si, a modlil se, abych se probudil až ráno. Nevyšlo to. Takže absolutně nejhorší den celého mého středoevropského tripu. Cesta vlakem, kde to smrdělo laciným savem, vybité baterie v iPodu a k tomu občerstvení na úrovni školní jídelny byla prostě katastrofa. 


Mimochodem, věděli jste, že v Rakousku platí jiné zákony, než u nás? 
Sex je u nich legální od 14ti, ceny cigaret jsou podstatně vyšší, než u nás, a hlavně životní úroveň je naprosto nesrovnatelná. Průměrný plat je ve Vídni asi 5-8x vyšší, nájem na byt 1+kk je asi 18 000 korun, ale stojí to za to. Musím říct, že NIKDE jinde jsem neviděl tak krásný kluky. A v neposlední řadě je to umělecké město. Lidi tam jsou ochotní utrácet neuvěřitelné peníze za obrazy, za CD (nestahují z internetu), a návrháři, zpěváci, malíři, umělci si jenom mnou ruce :) 


1 komentář: