pátek 24. ledna 2014

STÁVKA DÝDŽEJŮ

Pamatujete si ještě na píseň "STÁVKA DÝDŽEJŮ" ? Spousta lidí si snad možná díky superstar vzpomene na Štěpána Olívii Turka, který tuto píseň proslavil a podílel se na tvorbě. Pro ty, co si nepamatují, zde je:


Od superstar uběhlo téměř 8 let, a mám pocit, že píseň předběhla svého představitele. Je prostě mezi lidmi známější. Štěpán v sobě našel ale své alter-ego Olívii Turek. Převléká a líčí se do dámských šatů. Na tom by nebylo vůbec nic zvláštního až na to, že je heterosexuál. Musím říct, že tato informace mi vyrazila dech víc, než cokoliv jiného. 


Má to něco do sebe. Je to přesně stejný postup, jaký používám já, když chci lidi šokovat a zaujmout jejich pozornost. A jako Olívie vypadá naprosto nesrovnatelně lépe. I když Olívií může být jen ve svém volném čase. 



Spousta lidí vidí ve Štěpánovi jakousi "travesty", což je samozřejmě omyl. Nejde o show, ani o zpívání na playback Cher a nebo Helenky Vondráčkové. 


A to nejlepší nakonec. Nezaujala mě jen píseň. Překvapil mne i Štěpán Olívie Turek. A právě proto plánuji rozhovor. Chtěl bych ukázat světu, co to znamená umění. Jednou umění znamenala fotografická malba, jednou fleky na plátně. Dnes je v módě šokovat. Vyděsit lidi a ukázat jim, že vystoupit z nudné šedé řady a porušit konvence není občas na škodu. V dnešním světě snad každý umělec něčím šokuje. Miley Cyrus olizuje kladivo, Justin Bieber je zatčen za řízení pod vlivem alkoholu a drog, Lady Gaga na sebe obléká maso a Štěpán zpívá v dámských šatech píseň o diskotékách. 
Duo Štěpán Turek a THE JITRNICE ZDARMA

Chceš se i ty na něco zeptat? Tak napiš dole do komentářů svojí otázku. Tu nejlepší použiji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat