sobota 15. března 2014

Teplí křesťané

Homosexuálně pedofilní církve...

Téma církve, křesťanství a homosexualita dohromady vždy zavání problémy. Navíc nedejbože, když se někdo rozhodne znevěrohodnit něco, v co lidé věří. Přesto bych rád dopředu řekl, že jen vyjadřuji svůj svobodný názor, a že víry (a to jakkékoliv) uznávám a ctím.

V první řadě mě napadlo, co je pravdy na stereotypu, že katoličtí kněží jsou homosexuální pedofilové. Proč si to lidé mysli? Určitě se takových skandálů stalo několik. Církev samozřejmě mlčí, aby si zachovali jméno. Myslím, že kdybyste byli na jejich místě, uděláte to samé. 
I když pár takových udělalo špatné jméno katolíkům, musím říci, že tento stereotyp moc pravdivý není. Budete se divit, ale podle statistik je nejvíce pedofilů zaměstnáno jako dětští lékaři. 

Co na gaye říká bible?

Bible je za prvé kniha, která je stará skoro 2500 let. Takže názory na gaye tam mohou být trochu zkreslené. V bibli tedy přímo není, že se 2 kluci, nebo 2 holky nemohou vzít. Sice manželství je zde definováno jako sňatek mezi mužem a ženou, ale o registrovaném partnerství tam není ani slovo. (Stejně, jako o černoších).
Dále je zde zmínka, že ten, kdo bude mít sex s mužem skončí v pekle. 
Zajímalo by mě, proč tedy bůh (a cituji bibli: "...bez boží vůle se ani stéblo trávy nepohne...") stvořil lidi natolik chytré a samostatné, že ho neposlechli, a někteří v něj přestali věřit.
Prostě stvořil peklo pro případ, že jeho boží lásku nebudeš opětovat. To mi příjde trochu smutné. Bible mluví o milosrdném bohu. Avšak ve většině částí jen zabíjí lidi, čímž porušuje svá vlastní přikázání.

Mimochodem, doslova bible o gayích říká: "muž, co s mužem ulehne, musí být ukamenován". V angličtině se používá pro "kamenování" slovo stoned, což mimochodem znamená i zhulený. Gay v té době v angličtině znamenalo šťastný, veselý, a nebo čiperný. 

Kdo nás stvořil ... ?

Moc mě pobavil vtip: "Bůj stvořil nebe a zemi. Zbytek je z Číny. Až na děti. Ty jsou z vaČíny".
Ale k věci. Předminulý papež Jan Pavel II. byl obroským zastáncem technologií a pokroku. Věda a víra šly vždy proti sobě. Tento muž byl první, kdo otevřeně chtěl spojit tyto 2 prvky dohromady.
Takže jak? Vyvíjeli jsme se miliony let, nebo nás lusknutím prstu stvořil neviditelný bůh? Kdo zjistil, že to byl on? A proč je bůh vlastně muž? Proč je starý, a má bílé šaty? 
Například některé pořady už se rozhodly ukázat svůj názor na církve. Například Star Trek, kde nikdo není věřící, protože se s nimi do budoucna nepočítá. 

Křesťanství? Ano, či ne ?

Můj osobní názor je, že když si odmyslíme absurdní příběhy, kde křesťanskožidovská zombie (Ježíš Kristus), které vás nutí jíst symbolicky jeho tělo (chléb) a krev (víno), a telepaticky mu řeknete, že v něj věříte, a on z vás dostane veškeré zlo, které je v každém z nás. Za to zemřel. Za hříchy, za které původně může žena (Eva), která je stvořena z žebra prvního muže, a neposlechla mluvící obláček, ale místo toho poslechla mluvícího hada, a snědla jablko z kouzelného stromu....
... tak nám zbyde hlavní myšlenka. Tou myšlenkou není uctívat desítky "svatořečených", ale šířit lásku, radost, protože už desatero přikázání říká, abychom milovali bližní své. Nemuseli byste si odpírat co máte rádi. Měli bysme být šťastní, umět se radovat z maličkostí, a pomoci druhým.
Absolutně jsem se smál, když jsem narazil na internetu na obráze, kde žena obchází bezdomovce, tuláky, nemá ráda gaye, nemá ráda chudé, nemá ráda černé, a nemá ráda všechny, kteří věří v něco jiného (jinou víru), ale jakmile vstoupí do kostela, říká, že je hodná a slušná křesťanka.
Dobrého člověka z vás dělají činy. Ne víra, nebo přesvědčení. Na to, abyste byli slušní, milí a hodní nemusíte být součástí jakéhokoliv spolku.

Mrzí mě, jestli jsem někoho urazil. Já si vážím všech církví, náboženství i sekt. Neuznávám osobně moc nereálné příběhy, kterých je v bibli plno, ale uznávám myšlenky. Mimochodem, myslíte, že byste byli stejně slavní, úspěšní a dostali se do nebe, kdybyste byli synem/dcerou boží, a říkali to do světa ?? Vaše názory pište do komentářů ...

1 komentář:

  1. Zajímavý článek. Je pravda, že ne všichni křesťané jsou tak hodní jak se tváří. Když nemají rádi chudé a nebo někoho jiného, tak je něco špatně, protože křesťané se mají poznat především podle lásky.
    V článku je ale taky vidět několik chybných představ o křesťanském Bohu. Co se týče třeba toho, že stvořil peklo - nejsem žádný teolog, tak možná se mnou bude někdo nesouhlasit, ale Bůh podle mě peklo nestvořil. Budu citovat z jedné knihy:
    "Mělo by být naprosto jasné, že zlo, bolest, smrt a peklo nejsou dílem Božím. K tomu jen zmínka:
    Jednoho dne P. Candido vyháněl démona a na konci exosrcismu ironicky oslovil nečistého ducha: 'Běž odtud, Pán ti připravil pěkný, dobře vytápěný dům!' Démon odpověděl: 'Ty nevíš nic. On (Bůh) neučinil peklo, to jsme byli my, on na to ani nepomyslel.' Když jsem se v podobné situaci zeptal jednoho démona, zda také spolupracoval na stvoření pekla, dostal jsem odpověď: 'My všichni jsme na tom měli podíl.' "

    Křesťan nemá homosexuály nenávidět ani odsuzovat, má je mít rád. Ale neznamená to, že bude souhlasit s tím, co provozují.

    Tím, že se člověk stane synem božím se nestává víc slavný a úspěšný. To vůbec není smysl náboženství. Lidi si to neuvědomují, ale sláva člověku štěstí nepřinese. Jasně, je to dobrej pocit, skvělej. Ale nenaplní to člověka, pořád mu něco chybí a myslí si, že je to víc slávy, nebo víc úspěchu a tak hledá dál. Přitom pravda je, že nejslavnější a nejúspěšnější lidi i docela často trpí depresemi. Takže v tom štěstí není.
    Náboženství má člověku přinést pokoj do duše, radost a lásku, ne slávu. Sláva chvíli je a za chvíli být nemusí. Je nestálá. Člověk potřebuje hlubší a pevnější smysl života.

    OdpovědětVymazat