úterý 11. února 2014

"Nechci být gay..."

"Kdyby to šlo, raději bych nebyl gay...."


Dnes jsem prohodil pár slov na Facebooku s Jakubem Ondrou, a rozesmál mě, když mi napsal, že kdyby to šlo, rád by byl gayem. Prý je to IN. 
Víte vůbec někdo, jak vypadá naše komunita? Gayové v Česku vytvořili světový unikát. Každý mladý gay, má jiné mladé gaye v přátelích. Většinou se vůbec neznají. Bydlí od sebe stovky kilometrů, i pár ulic. Na tom vůbec nezáleží. 
U nás je asi 20 kluků mezi 13-19, kteří jsou v celé komunitě známí. A většinou jsou trochu namyšlení, bydlí někde v "zakopané psí prdeli" (jak se říká), a chovají se jako děvky. Doslova. Kdo je neměl v posteli, tak jakoby neexistoval.  Nechci být konkrétní, ale každý, kdo měl šanci se s tímto fenoménem setkat, tak ví o kom mluvím.
Bohužel, neměl jsem na výběr, a k této komunitě jsem se dostal jako slepý k houslím. Kdyby to šlo, okamžitě bych se své orientace zbavil. Ne snad proto, že bych se za to styděl, ale proto, že se stydím za image, kterou jsme získali. Pravda, asi si říkáš, že zrovna já mám co říkat. 
Moje videa, mají alegorický (jinotajný) podtext. Kromě toho, že si dělám legraci ze stereotypů, a paroduji sám sebe, tak ukazuji, že jsem se nebál vyjít ven, a přiznat, že jsem gay, ať už budu vykroucený, nebo ne. A dodat odvahu i druhým. 


Nechci ale mluvit o stereotypech gaye !!

Nejde mi o to, jestli si někdo myslí, že jsem i reálně afektovaný, hloupý a nebo pasivní. To je mi upřímně jedno. Spousta lidí začali nenávidět gaye, protože nějaký nedokázal udržet tajemství, vypouštěl ven pomluvy, drby, špínu a lži. 
Krásný příklad za všechny. Měl jsem kamaráda, který neustále něco potřeboval. Pokaždé jsem to byl já, kdo musel poslouchat hodiny jeho nudné proslovy o tom, jak ho opustil přítel, že nemá přátele ... etc.
Nebo chtěl peníze, nebo potřeboval něco opravit či najít, a jen mě se vždy ozval. Jednoho dne mi došla trpělivost a řekl jsem ne. Dnes mě vrcholně nenávidí, rozšiřuje o mě lži, odvrátil ode mě kamarády a udělal ze mě nejhoršího člověka. 
Prý jsem mrtvý. Děkuji Yoshtimu, že mi tento screen poslal.

Nebudu říkat kdo to napsal, ale je smutné, že lidé nemají nic lepšího na práci, než řešit druhé.

"tak si TU PRAVDU..." to zdůraznění, že to je pravda je až směšné. A mohl bych pokračovat celé dlouhé hodiny. U nás v Česku je největším zločinem se mít dobře a mít nějaký úspěch. To vám tu nikdo neodpustí.


Spousta lidí na mě kouká skrz prsty, a myslí si o mě, že jsem ten nejhorší gay, jaký může být. Jen proto, že mám odvahu dělat věci nekonvenčně a po svém. Ale nikdo už nevidí to, že jsem pomohl spoustě lidem, že jsem se ke všem snažil chovat s úctou a co možná nejlépe. Ale to už nechám na svědomí každého, kterého se to týká. 90% lidí nemá dost informací, aby si mohli udělat objektivní názor na naší komunitu. Opravdovou pomoc bychom měli věnovat jednotlivcům, kteří jí potřebují. Ne celé společnosti, kterou to nezajímá a netouží po změně.


O tomhle tu mluvím. Naše komunita je tak mělká, do sebe zahleděná, a namyšlená, že už dávno ani nekonkurujeme dívkám, zlatokopkám, ani Paris Hiltonové. Jsou totiž dávno za náma.


1 komentář:

  1. 'u nas v Cesku je nejvetsi zlocin mit se dobre.' - Tahle veta je jedno z nejtrefnejsich vystizeni spolecenskeho fenomenu zavisti, ktere jsem za posledni rok slysel. A ano, s nazorem na gay komunitu plne souhlasim... Myslim si, ze sexualita kazdeho je nanejvys intimni zalezitost, ale nekteri gayove to tak skutecne nevnimaji. Na druhou stranu u urcite skupiny heterosexualu to funguje stejnetak. No spolecnost dava na muj vkus prespriliz vyzivnou pudu tem certikum ukrytych v nas...

    OdpovědětVymazat