středa 19. února 2014

Jak být umělcem

Jak být umělec? Kromě talentu musíš mít i styl ______________________________________________________

Pár lidí, které jsem poznal, se velmi narcisticky a namyšleně nazývají umělci, i když jimi nejsou. Mají talent, ale jsou velmi neprofesionální. Nechci je jmenovat, ale myšlenka, že jen díky talentu jim lidi padnou k nohám sami od sebe, a že to nestojí žádnou práci je přeci jen naivní.
Takže talent teď neřeším. Očekávám, že každý umělec by ho měl mít. Bez něj se z vás totiž stane jen narcis. Pseudoumělci bez talentu totiž potřebují autotune, retuš, photoshop, a nebo jakoukoliv takovou výpomoc, a to pozná i malé dítě. Ovšem kromě autorů samotných. Ti by dali život za to, že to je neupravené, a že to jsou oni. 
Takže další věcí je styl. V módě jsou dekadentní, depresivní umělci, kteří tvoří akustické klavírové break up songy, malíři tvořící černé fleky, návrháři se stejně ladícími vzory, a herci - alkoholici.
To, co potřebujete není alkohol, ani něco, co by z vás udělalo trosku, ale pouze kulisu, která dotvoří dojem, že smutnou troskou umělce jste.


Lana Del Rey přišla na to, že písně o smrti a bolesti umí zajistit popularitu. To samé další umělci. V první řadě je vhodné nosit černou, kombinovanou s bílou barvou. Kostičky, proužky, a nebo jen jednu barvu.
Pokud jste nekuřáci, máte značnou nevýhodu. Sebedestruktivní způsob myšlení se totiž bez cigarety dá nahradit už jedině alkoholem, jizvami, zdravotními problémy, černou kočkou, a nebo velmi dobře zpracovanými doplňky. 


Ať už píšete písničky, básně, zpíváte, a nebo jen sepisujete povídky, je důležité používat často slova jako: déšť, samota, ticho, krvácím, slzy, černota..... a co nejčastěji. Meze se nikde nekladou. Jak autor uzná sám za vhodné. Já rád používám metafory a alegorie. Skryté významy a přirovnávání. Působí to inteligentně :D


Samozřejmě "komerční umělci" nikdy nezažijí a nebudou ve spojení s ostatními, s emocemi a opravdovými příběhy. Takže ti nejlepší si berou inspiraci ve svém životě, nebo ve svém okolí. 
A v neposlední řadě nezapomeň, že každý autor má svou "životnost". Po nějaké době se vytratí z povědomí, a stává se z něj nikdo. Musíš udržet pozornost novými emocemi.

HODNĚ ŠTĚSTÍ !!





Žádné komentáře:

Okomentovat