čtvrtek 23. ledna 2014

Prague Pride 2013

Prague Pride 2013


Kdo z vás byl na konci léta v Praze, ví, že se konal historicky třetí pochod sexuálních menšin. Gayové, lesbičky, bisexuálové, ale i heterosexuálové, kteří chtěli akci podpořit byli vítání. Průvod trval 2 hodiny a šlo se z Můstku na Letnou. Celý průvod jsme zdokumentovali a reportáž si můžeme připomenout. 
Mimochodem zajímavou náhodou je i to, že na mém Youtube kanálu moje první HD video, které točila moje kamarádka byla právě moje reakce na Prague pride 2012. 

A co točit na Prague Pride (tehdy na střeleckém strově) bylo pořád :)








Zajímavostí je i to, kolik se připojilo cizinců. Spousta lidí z konzervativních a nebo netolerantních států (Rusko apod.) přijelo do Prahy jen proto, že zde mohli být sami sebou. Ta atmosféra byla neuvěřitelná. Radost a vyčerpání. Neskutečná horka. To všechno jste mohli vidět. 
Navíc každým rokem je na této akci více a více lidí. Velkou škodou je i to, že první 2 ročníky tohoto pochodu vždy končily na Střeleckém ostrově. Ten byl loni uzavřený. A teď po rekonstrukci je víceméně dětským hřištěm, kde se asi podobné akce už nebudou moct dít. 
Letná byla na takovou akci naopak moc velká a člověk musel bloudit a hledat kde co je. Velmi mě zaujaly desítky stánků s různou tématikou. Od "teplých křesťanů" až po "stranu zelených".
A jak bude vypadat Prague Pride 2014? 
Co si myslíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat