čtvrtek 23. ledna 2014

Hudební odpad nebo nový styl?

Kdysi jsem narazil na internetu na "umělce", kteří sice zpívat asi umí, ale jejich styl moc lidí nepodporuje. Proč tomu tak je?
První, o kom chci psát je Jeffree Star. Obdivuje ho malá skupinka lidí, kteří spíš vnímají jeho odpor ke konvencím a zažitým pravidlům o oblékání a vystupování. Více, než jeho (Přesně tak. Řekl jsem JEHO) hudbu lidé vnímají styl vystupování. Písničky jsou většinou na téma sex a nevhodné chování. Otázkou je jak se na jeho dílo díváme. Někdo tvrdí, že to kazí mládež, a že z ní takto vyroste generace opilých, hloupých a zdrogovaných prostitutek. Někdo zase tvrdí, že se Jeffree snaží zbořit zažité standarty. Ukázat lidem, aby se nebáli být sami sebou i na úkor pomluv, protože není nic lepšího, než seberealizace.
Nechám to na vás. Toto je malá ukázka tvorby.




Dalším, kdo se zařadil do této skupiny je Rebecca Black. Její "hit", který si snad celý svět poslechl (ale s odporem) byla skladba "Friday" neboli pátek. Hned první, co vás napadne je, že to je amatérsky točené, nebo že to je parodie. Bohužel není. 

1 288 870 disliků u videa mluví jasně. A další přibývají. Aktérka videa použila hlasovou ladičku, aby to vypadalo, že umí zpívat. Pak s malými dětmi řídí auto. Píseň absolutně nemá hlavní pointu. Jediná informace, kterou jsem z videa pochytil je, že má asi moc ráda pátek a asi se bude v pátek dobře bavit. 

Stačilo napsat status Rebecco :) A vše by bylo jinak.

3 týdny před Vánoci nám Rebecca dala nečekaný dárek. Už nazpívala píseň Friday (pátek), a teď vydala píseň Saturday (sobota). Čekáme, kdy se dočkáme alba "Kalendář". Poprvé se to dá nečekaně poslouchat a zpěvačka šla do sebe. Má víc lajků než dislajků, a mě doslova spadla čelist na zem. 
Do svého klipu si pozvala Youtube hvězdu - Dave Days. Proslavil se na internetu před 6ti lety díky parodiím, cover verzím ale i svým vlastním písničkám. Pravděpodobně chtěla vypadat líp, když bude mít vedle sebe profesionála. Takže se z loosera stala průměrná internetová zpěvačka. Gratulujeme. Svět jich má opravdu nedostatek. :DDDDDD

Žádné komentáře:

Okomentovat