pátek 13. října 2017

Náboženství

Jaký je můj názor na náboženství?


Teď mě někteří budou asi považovat za blázna, ale upřímně, ruku na srdce, nemohu se považovat ani za věřícího, ani za ateistu, protože jsem si našel vlastní cestu, jak vnímám náboženství. 
Hned na začátek bych rád řekl, že z mého pohledu jsou prakticky veškerá náboženství světa vcelku dost podobná. Možná až stejná. V konceptu veškerá náboženství mají svou bytost, která podle nich stvořila zemi, lidstvo, a má nadpřirozenou moc. Dále mají svou knihu, ve které se popisuje vše, co se údajně mělo kdysi stát, aby se lidstvo dostalo do bodu, kde je dnes. Čímž chci říct, že absolutně nechápu spory mezi jednotlivými náboženstvími, která mezi sebou bojují o tom, kdo má pravdu, čí Bůh je ten "pravý", a čí Bůh je natolik "milosrdný", že pošle zrovna tyto "bojovníky za boží slova", (protože on sám přeci nemá žádnou moc, a proto potřebuje zrovna tyto "bojovníky" 😆) a ti budou zabíjet všechny, kteří jim nevěří. Zkrátka absurdní pitomost, která si v každém detailu protiřečí. 
Mimochodem, křesťanský Bůh je natolik dobrý, že v jeho jménu bylo zabito dohromady víc lidí, než v obou světových válkách dohromady.

Já sám osobně si myslím, že rozhodně naše existence nemůže být pouhou hříčkou náhody. Samotná fyzika to dokazuje. Takzvaná "PLANCKLOVA DÉLKA" je nejmenší měřitelná velikost. Tato délka (1.61622837 × 10-35 metru) je velikost každé strany pravidelného KVAZIKRYSTALU. Což je hmota, ze které je (alespoň podle vědců) tvořen náš vesmír. 
Ale proč tohle rozebírám? Protože existuje tento kvazikrystal (jaká-si stavební cihla vesmíru) může existovat jen v určitých specifických pozicích. Kvazikrystal si sám o sobě  těžko může říct, a rozhodnout, v jaké pozici bude. Kdo tedy o tomto rozhoduje??

A zároveň si nemyslím, že by mohlo existovat jakékoliv stvoření, které by bylo všudypřítomné, a mohlo stvořit celý vesmír, protože by něco/někdo musel stvořit toto stvoření. Nevysvětluje to nic o tom, co se dělo před "zjevením", nebo "stvořením" samotného Stvořitele. 
Mimo to, nepřijde opravdu nikomu z vás divné, že na dohled nikde široko daleko ve vesmíru nejsou žádné známky života? Nejen podobného, ale prostě žádného. Nic. Zhola nic. 

Zkuste si představit, jen na vteřinku, že by svět, vesmír.... vše, co známe, mohlo být výtvorem někoho/něčeho, kdo/co vytvořil tedy vše, co známe, a to tak, abychom se mohli stát jakým-si pokusem. Od toho momentu, by už ten někdo/něco nijak nezasahoval do chodu života na zemi, aby tím nezkreslil výsledky pokusu. A každá živá bytost by si zachovala své vědomí, a nebyla žádným fyzickým zásahem nikým/ničím vyšším ovlivněna. Doslova. 
Pokud by tato teorie byla pravdivá, pak by to (na rozdíl od standardních náboženství) vysvětlovalo vznik všeho, vysvětlilo by to i tak nějak, že existovalo něco před vznikem všeho, také důvod, proč máme mít pocit, že tu jsme sami, proč nás Bůh (říkejme si tomu jak chceme) neslyší, a že vlastně možná jsme jen školní projekt někoho, kdo dostal za 4 (vtip).

Chci tím říct, že ať už je pravda jakákoliv, ať už jsme uvnitř uměle vytvořené reality, nebo jsme hříčkou náhody. Ať už existuje Bůh, nebo Alláh, nebo Zeus, nebo kdokoliv ..... NIJAK TO NESNIŽUJE NAŠÍ DŮLEŽITOST. Ať už je to tedy jakkoliv, je zbytečné se nenávidět, kvůli rozdílnému názoru. Jelikož se pravdu asi nikdy nedozvíme, zkusme i tak náš život užít naplno. Člověk rád ničí vše kolem sebe. Včetně sebe samotných. Pokud zničíme tuhle planetu, a s ní celý život, a pokud teoreticky nikde jinde žádný život není, pak bychom možná zničili život. ÚPLNĚ. NAVŽDY. V CELÉM VESMÍRU. Možná jsme jediná planeta, kde se život usadil, a neplánovaně vznikl. A byla by škoda tuto jedinečnost zničit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat